CLASS 6TH “WHERE DO ALL THE TEACHERS GO?” COMPREHENSION STANZA

Stanza-I

Where do all the teachers go

When it’s four o’ clock?

Do they live in houses

And do they wash their socks?

Do they wear pyjamas

And do they watch T.V?

And do they pick their noses

The same as you and me?

Now answer the following questions:

Q1. Who is the poet of the poem”Where Do All The Teachers Go?”?

Ans.Peter Dixon

Q2. When do the teachers leave the school?

Ans. The teachers leave the school at 4 o’ clock.

Q3. Name two things that normal people do.

Ans. They wash their socks and wear pyjamas.

Q4. According to the poet what do the teachers wear.

Ans. The teachers wears pyjamas.

Q5. What is the meaning of the word watch?

Ans. To see

Stanza-II

DO they live with other people

Have they mums and dads?

And were they ever children

And were they ever bad?

Did they ever,never spell right

Did they ever make mistakes?

Were they punished in the corner

If they pinched the chocolate flakes?

Now answer the following questions:

Q1.Do the teachers live with their mums and dads?

Ans. Yes, the teachers live with their mums and dads.

Q2. What does the child think about how the teachers live?

Ans. He thinks that they live with other people.

Q3. Who were ever children?

Ans. The teachers were ever children.

Q4. Who did ever make mistakes?

Ans. The teachers ever made mistakes.

Q5. What was done to them when they made mistakes?

Ans. They were punished when they made mistakes.

Q6. Where were the teachers punished when they were children?

Ans. They were punished in the corner.

Q7. What is the meaning of the word pinched?

Ans. Pinched means chewed

Q8. What is the meaning of the word flakes?

Ans. Flakes mean layers

Stanza-III

Did they ever lose their hymns books

Did they ever leave their greens?

Did they scribble on the desk top

Did they wear old dirty jeans?

I’ll follow one back home today

I’ll find out what they do

Then I’ll put in a poem

That they can read to you.

Now answer the following questions:

Q1. Which book did the teachers lose when they were children?

Ans. The teachers lost their hymns books.

Q2. What is the meaning of the word green in the second line?

Ans. In this line green means tiffins full of green vegetables.

Q3. Where did they scribble?

Ans. They scribbled on the desk top.

Q4. What plan does the child make to find out about the teachers?

Ans. The child plans to follow a teacher about school hours.

Q5. What will he do when he finds out about the teachers?

Ans. He will put it up in a poem.

Q6. What will he find out about the teachers?

Ans. He will find out where all the teachers go after school hours.

Author: lectashokkumar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *